טיפול רכב נכון ישמור על הרכב שלכם לאורך זמן ואף ימנע תקלות עתידיות! לא הרבה אנשים יודעים איך לעשות זאת, אך למעשה זה פשוט יותר ממה שזה נשמע. לא צריך להיות מכונאי או מבין גדול על מנת לבצע הפעולות. רק לעקוב אחר הטיפים במאמר הבא!
שמירה על חלקי הפלסטיק ברכב
בארצנו החמה, נזקים לחלקי הפלסטיק ברכב זה דבר נפוץ מאוד. על מנת לשמור על חלקי הפלסטיק הפנימיים והחיצוניים השתמשו בתרסיס מיוחד לפלסטיק המאושר ע"י יצרן הרכב. התרסיס המיוחד לא רק מבריק את חלקי הפלסטיק, אלא גם מונע את התייבשותם ומונע היווצרות סדקים. ניתן להתיז את התרסיס גם על חלקי פלסטיק חיצוניים (כמו פנסים למשל). המכונית שלכם תשמר ותראו שיהיה לכם קל יותר למכור רכב שנראה מתוחזק ושמור. פנסים פגועים מומלץ לחדש אצל בעל מקצוע מיומן.
בדיקות שגרתיות לפני כל נסיעה
אל תזלזלו. לפני כל נסיעה וודאו שיש לכם ברכב את כל הכלים החיוניים הבאים במקרה של תקלה: ציוד להחלפת תקר בגלגל (פנצ’ר), משולש אהרה וצמיג חלופי תקין ממולא באויר. כמו כן, הקפידו לבדוק שהאפוד הזוהר נמצא ברכב. כמו כן, וודאו כי לא דולקת לכם אף נורת אזהרה ברכב שעלולה לסכן את הנסיעה.
שמירה על מסנן אוויר במזגן רכב
על מנת להימנע מתקלות במזגן, במידה ואינכם משתמשים בו באופן רציף, מומלץ להפעיל את מזגן הרכב פעם בשבוע (גם בחורף). תקינות המזגן דורשת שחלקיו לא יושבתו לפרקי זמן ארוכים (מעל שבוע).
תחזוקת רכב נכונה
ראשית, בדקו שמן מנוע ומים מידי שבוע! אל תתעצלו. חוסר שמן במנוע עלול לגרום לחיכוך וחימום ואף לנזק בלתי הפיך בחלקי המנוע הפנימיים. שנית, חשוב להשתמש בשמן עפ”י דרישת היצרן בלבד. שימו לב מהי התדירות בה אתם מוסיפים שמן – תדירות גבוהה מדי מחייבת הגעה למרכז שירות.
שלישית, יש לבדוק מים במצנן (רדיאטור) רק כשהמנוע קר. במידה וקיים חוסר יש למלא נוזל מקורי בלבד ולהגיע למרכז השירות להמשך בדיקה. שימו לב ואל תזניחו. במידה והמנוע מתחמם מעל טמפרטורה של 90 מעלות, יש לעצור מיד ולא להמשיך בנסיעה! דאגו לגרור את הרכב לצורך בדיקה במרכז השירות. במידה ותמשיכו לנסוע ברכב כשהמנוע מתחמם תגרמו לנזק נוסף לרכב, שגורר עלויות ונזקים מיותרים.
שמירה על צבע רכב
הרכב שלנו חשוף למפגעי מזג האוויר ולכלוך רבים. למשל, בעונת הקיץ זאת השמש שפוגעת בצורה ניכרת בצבע הרכב, ובעונת החורף הגשמיים ,הרוחות והלכלוך גורמים לצבע להיפגע.
כמו כן, לאורך כל השנה, ציפורים עלולות להשאיר על הרכב תזכורות שהן קיימות (דבר ההורס צבע משמעותי).
ישנה דרך פשוטה לשמירה על צבע הרכב – הקפידו לשטוף את הרכב מידי שבועיים. במידה ונדבק לכלוך מסוים לרכב, הסירו אותו מיידית. בנוסף, מומלץ לבצע טיפול ווקס מידי חצי שנה.
השתמשו רק בחלקי חילוף מקוריים!
על מנת לשמור על אחריות היצרן וגם על מנת לשמור על אורך חיי המנוע והגיר של הרכב – אל תחסכו. השתמשו אך ורק בחלקי חילוף מקוריים של יצרן הרכב.
אל תגיעו למצב שנורת הדלק נדלקת. תדלקו לפני
ישנם אנשים שמחכים עד שנורת האזהרה של הדלק תדלק ורק אז נכנסים לתחנת הדלק. כשאתם מחכים לרגע האחרון, לכלוך מצטבר בתחתית מיכל הדלק, מה שעלול לגרום לנזק בעתיד! הגעתם לרבע טנק, הכנסו ומלאו דלק, זה ישתלם לכם.
בדקו לחץ אוויר בצמיגים
בדקו לחץ אוויר בצמיגים לפחות פעם בשבועיים. צמיגים פגומים או ללא לחץ אוויר עלולים לסכן חיים. לכן, חשוב לבדוק את תקינותם ועמידותם של הצמיגים ולא לחכות לרגע שיקרה משהו. מידע אודות לחץ אוויר המתאים לרכבך מצוין בדרך כלל במדבקה על דופן דלת הנהג/ ספר רכב . שימו לב, בדיקת לחץ אוויר בצמיגים נכונה רק כאשר הצמיג קר ולא לאחר נסיעה ממושכת.
טיפול רכב בזמן
בצעו טיפולי רכב בזמן! ביצוע טיפולים ע”פ הוראות יצרן הרכב לפי כמות קילומטרים / מספר חודשים, יכולה להאריך את חיי המנוע, הגיר ושאר מכלולי הרכב שלכם.
בדיקת מצבר באופן תדיר
המצבר משמש כמקור האנרגיה החשמלית ברכב והינו אחד הרכיבים החשובים ברכב. בדיקת ותחזוקת המצבר ברכב, אחת לכמה חודשים, יכולה להאריך את חיי המצבר ולמנוע תקלות חשמל עתידיות.
כיום, רוב המצברים הם למעשה סוג של “קופסא סגורה” ואינם מצריכים טיפול נוסף, אך ישנם מספר מצברים שצריכים בדיקה נוספת. יש לבדוק את גובה הנוזל במצבר ולהוסיף במידת הצורך מים מזוקקים בלבד עד גובה של 3 מ”מ מתחת לקצה תא המילוי.
בנוסף, יש לנקות, לחזק ולהדק את הקטבים לאחר הבדיקה. במידה ויש קורוזיה (חלודה) בחיבורים יש לנקות אותה עם מים חמים ולאחר מכן מומלץ למרוח על החיבורים שכבת וזלין דקה למניעת קורוזיה בעתיד.
ישנם עוד טיפים לטיפול רכב ששכחנו לדבר עליהם?
במידה ויש לכם עוד טיפים לטיפולי רכב שאתם מכירים ושלא צוינו כאן במאמר אנחנו יותר מנשמח אם תצרו איתנו קשר ותספרו לנו עליהם! אולי נוסיף אותם ממש כאן למאמר.
בנוסף, במידה וקראתם את הטיפים ואתם עדיין לא מבינים עד הסוף כיצד לבצע את הפעולות אנא צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם! בחינם כמובן 🙂