רכבים חשמליים סינים בישראל: על מה כל המהומה?

בשנתיים האחרונות רכבים חשמליים סינים כבשו את שוק הרכב הישראלי והיוו איום על חברות רכב אירופאיות ותיקות, בעיקר בגלל המחירים האטראקטיביים יותר. אך, האם זה שווה את זה? במדריך הבא ריכזנו עבורכם כל מה שרציתם לדעת על רכבים סינים בישראל.
עמדת טעינה לרכב חשמלי סיני

במהלך שנת 2022 עלו על כבישי ארץ הקודש לא פחות מ – 17,000 רכבים סינים חדשים, כמעט פי חמישה יותר ביחס למספר הרכבים הסינים החדשים בישראל בשנת 2021. עד סוף אפריל 2023 כבר יובאו לישראל מעל 23,000 רכבים סינים, והמספרים ממשיכים להאמיר.

המעבר לאנרגיה חשמלית אפשר ללא מעט יצרניות צעירות ובועטות לחדור אל עומק שוק הרכב, ואין ספק שמותגי רכב סינים ניצלו את האפשרות. נראה כי שוק הרכבים הישראלי מטופח באופן מיוחד על ידי יצרניות רכב סיניות מוכרות כגון ניו (המכונה "טסלה הסינית"), MG, BYD או ג'ילי, כמו גם חדשות ומפתיעות כמו הונגצ'י, סרס, ואייווייס (Aiways).

במאי השנה (2023) דיווח איגוד יבואני הרכב בישראל כי 16% מכלל הרכבים שיובאו לארץ הם רכבים סינים – ונראה כי טרנד הרכבים החשמליים הסינים לא עוצר. אם אתם מחפשים את הרכב החשמלי הבא שלכם – במדריך הבא תמצאו את כל היתרונות, החסרונות, הדגמים המעניינים ועוד נתונים חשובים בנוגע לשוק הרכבים הסינים בישראל.

רוצה לקנות או למכור רכב יד2?

איך הפכו הרכבים הסינים החדשים להצלחה מסחררת בשוק הישראלי?

ישראל היא מדינה קטנה – אבל שוק הרכבים בישראל, לפחות זה שיצרניות הרכב הסיניות החדשות רואות מולן, הוא אטרקטיבי, בעוד שבמדינות אירופאיות יצרניות רכבים חשמליים סינים לא מצליחות לחדור לשוק כמו בישראל. מותגים סינים רבים מכוונים מאמצי שיווק לישראל ומייצרים דגמים שמתאימים ליבוא בארץ. אם בעבר, יצרניות רכב מצליחות היו בעלות וותק של עשרות שנים – היום, עם כניסת טרנד הרכבים החשמליים, יצרניות רכב צעירות ובועטות ואפילו חברות הייטק הופכות למותגים מוכרים בשוק הרכב – וחברות סיניות רבות ניצלו את המומנטום ונכנסו לשוק החם עם מגוון גדול של דגמי רכבים בעלי מפרטים ותגי מחיר שונים.

הרכבים החשמליים הסינים שהגיעו לארץ, במספר לא גדול בשנת 2021, ולאחר מכן בעשרות אלפים בשנת 2022 והמספרים ממשיכים לגדול – מצביעים ללא ספק על מגמה. יצרניות רכבים חשמליים סינים מציעות רכבים חדשים, צבעוניים, זריזים או רבי עוצמה ובעלי שפע של מאפיינים מפתים, במחירים לכל כיס – והשוק הישראלי, כבר שם.

היתרונות של מותגי רכב סינים – יותר מגוון, פחות מחיר

יש שיגידו שניו (Nio) היא הטסלה הסינית. אבל בעוד טסלה 3 בגרסה הבסיסית עולה בארץ כ – 205,000 ₪, ניו מציעה דגם חשמלי בסיסי שנאמר עליו שהוא מתחרה בענקית הרכבים החשמליים האמריקאית, במחיר התחלתי של כ – 130,000 ₪. הרכבים החשמליים של ניו צפויים להיכנס לשוק הישראלי, לאחר כשנתיים של חיפוש אחר יבואן רשמי, בשנת 2024.

אבל מחיר הוא לא היתרון היחיד של מותגי רכב סינים חשמליים בישראל. הגיוון המפתיע, החל מרכבים עירוניים קטנים וצבעוניים ועד לרכבי קרוסאובר כבדים וג'יפי מנהלים, האבזור המפנק ורמות הגימור שהתרגלנו לראות רק אצל יצרניות רכב אירופאיות – כל אלה מקנים ערך נוסף למותגי הרכב הסינים החשמליים החדשים.

החסרונות של מותגי רכב סינים, והתקלות שפחות מדברים עליהן

לצד היתרונות המפתים של רכבים סינים חדשים, חשוב לציין כי טרנד הרכבים הסינים הוא יותר אופנתי מאשר טכני, ובעוד מדובר באריזות מרשימות לרכבים שמבטיחים הרבה בברושורים השיווקיים שלהם והמגיעים בתג מחיר מפתה – שוק רוכשי הרכבים החשמליים החדשים מסין יודע מעט מאוד, גם על תקלות אפשריות ברכבים החדשים לאורך שנות החיים הראשונות שלהם, כמו גם על אמינות ויציבות חברות הרכב הסיניות שמגיעות לישראל.

למשל, דובר לאחרונה על מספר יצרניות רכב סיניות חדשות שכבר הגיעו לישראל, הסובלות מקשיי תזרים משמעותיים – קשיים אלה עלולים להשפיע על בעלי רכבים בעתיד, עם מיעוט של חלקי חילוף ותיקונים יקרים.

דו"חות המכונים Initial Quality Reports המפורסמים באופן תקופתי בארה"ב מדברים על ריבוי תקלות במהלך שנת השימוש הראשונה של הרכב ברכבים חשמליים סינים שנמכרים כלחמניות חמות בשוק הישראלי, כמו למשל חריקות ותפעול מוזר של הגה הרכב לאחר שהוא מתחמם ברכבי BYD, ידיות רכב שאינן מאפשרות שימוש בדלתות ברכבים של Aiways או סטייה מנתיב הנסיעה – עניין מסוכן ללא ספק, ברכבים החשמליים של Skywell. הפתרון? רכישת רכב שיש לו וותק בשווקים העולמיים ובשוק הישראלי בפרט, לאחר בירור מקיף של הפרטים אודותיו.

מותגי רכבים חשמליים סינים חזקים בישראל

נכון למחצית שנת 2023, בישראל נמכרים רכבים חשמליים של יותר מעשרה מותגים סינים שונים, ויש עוד בדרך. הנה כמה מהחברות הסיניות המציעות רכבים חשמליים חדשים ששווה להכיר:

וותיקה, אמינה ומוכרת – MG

MG - יצרנית רכב סינית

MG היא יצרנית רכבים חשמליים מבית קונצרן הענק הסיני Saic (חברה בבעלות ממשלת סין), עם תקופה לא מבוטלת בה החזיקה החברה את התואר – היצרנית הסינית שמוכרת את המספר הגדול ביותר של רכבים חשמליים בישראל. בעיות מלאי, וכמובן תחרות, הביאו לירידה בכמות רכבי ה – MG החשמליים הנמכרים בישראל ועם זאת, מדובר ביצרנית רכבים חשמליים סינית אמינה ומוכרת. במהלך שנת 2022 נמכרו בעולם כ – 660,000 רכבים של MG, ובישראל נמכרו קצת מעל 5,000 כאלה. היבואן הרשמי הוא קבוצת לובינסקי, עם שני דגמים בולטים: ZS החשמלית ו – EHS, ההיברידית הנטענת.

החשמלית הכי נמכרת בישראל –Geely

Geely - יצרנית רכב סינית

ג'ילי הגיעה לישראל בשנת 2021 עם המותג ג'ילי גיאומטרי, וכבשה אז את השוק בסערה. ביחד עם זאת, חשוב לדעת כי מדובר בחברה וותיקה לייצור רכבים, שקיימת מאז שנת 1986. בעולם, מכרה ג'ילי במהלך שנת 2022 מעל 2.2 מיליוני רכבים חשמליים, ובישראל היא מכרה כמעט 7,000 רכבים. מעבר להיותה מיצרניות הרכבים החשמליים הסינים הבולטים בארץ ובעולם, ג'ילי, שהיא בבעלות פרטית, מחזיקה גם בנתח מחברות רכב מובילות אחרות כמו פולסטאר, לוטוס ונוספות.

יצרנית הרכבים החשמליים שמייצרת סוללות גם לחברות רכב אחרות – BYD

BYD - יצרנית רכב סינית

בעולם, מכרה BYD בשנת 2022 מעל 1.8 מיליוני רכבים חשמליים, ובישראל, היא מכרה כ – 3,700 יחידות, בשיווק היבואן הראשי שלמה מוטורס. BYD לא רק מייצרת ומוכרת רכבים סיניים בעולם אלא גם מייצרת סוללות לרכבים חשמליים עבור טסלה ויצרניות רכב נוספות ולתעשיית הסלולר. דגמים בולטים בישראל מבית BYD הם למשל אטו 3 הנמכר בישראל החל ממחיר של כ – 163,000 ש"ח, טאנג EV שהוא רכב מנהלים 7 מקומות, והאן EV, רכב היוקרה מבית BYD.

עם מרכזי פיתוח באירופה ובארה"ב – SERES

SERES - יצרנית רכב סינית

סרס היא חברת רכבים סינית צעירה וחדשה אולם מרכזי הפיתוח שלה חולשים כבר עתה על שלוש יבשות. החברה בבעלות תאגיד הענק הסיני סוקון החלה לייצר רכבים חשמליים בשנת 2016 ובמהלך 2022 היא מכרה בעולם כ – 76,000 רכבים ובארץ קצת פחות מ – 1,000. בארץ נמכר רק דגם אחד של החברה, הסרס 3, רכב מנהלים חשמלי שמגיע ללא עזרי בטיחות אקטיביים.

עם שורשים בוולוו האירופאית – Aiways

Aiways - יצרנית רכב סינית

אייוייז היא אלטרנטיבה פופולארית בישראל לרכבים חשמליים סינים, לא רק עבור משקי אב פרטיים אלא גם בציי רכב של חברות. אחד המייסדים של אייווייז הגיע היישר מתפקיד בכיר ביצרנית הרכב השוודית המוכרת וולוו. מדובר אמנם בחברת רכב צעירה ונחבאת אל הכלים אולם בזכות יבואן פעיל כבר מאז שנת 2021, בארץ ניראה שאייוייז עושה חייל, והיא מכרה בשנת 2022 מעל 1,300 רכבים מדגם אחד של רכב פנאי המוצע בישראל והמכונה 5U. אותו הדגם מוצע גם בגירסת קופה תחת שם המותג 6U.

קאר אקספרס – הבית של הרכב הסיני הבא שלך

כשאתם שוקלים לרכוש רכב חשמלי סיני חדש או משומש של חברות שעוד אין להן מספיק קילומטראז' על מנת להבין איך יתנהגו בעתיד – כדאי שיהיה בצד שלך צוות של אנשי מקצוע מנוסים שיעזרו גם להתאים לכם את הרכב החשמלי המתאים וגם לספר מניסיונם אודות השימוש ברכב, האמינות שלו, מחירו, תקלות נפוצות ונוחות השימוש. בסוכנות הרכב קאר אקספרס אנו קונים ומוכרים רכבים סינים חשמליים ורכבים נוספים וכל זאת מבלי שתצטרכו לצאת מהבית! צרו קשר עוד היום עם סוחר רכב מורשה מטעמנו והוא יגיע עד אליכם עוד היום לביצוע העסקה.

מאמרים נוספים: