לפני רילוקשיין לחו״ל: מה לעשות עם הרכב הפרטי שלכם?

גל האנשים שיורדים מישראל תופס תאוצה והרבה מהם החליטו לעשות רילוקיישן לחו״ל בשביל לחיות חיים קלים ושקטים יותר. אך מה עושים עם הרכוש הקיים ועם הרכב הפרטי לפני שעוברים לגור בחו״ל? כל הפרטים בכתבה הבאה.
משפחה לפני רילוקשיין לחו״ל

אם גם אתם שייכים לקבוצת הישראלים שמרגישים שהגיע הזמן לנסות את המזל במדינה יציבה יותר מישראל – אתם ממש לא לבד. בעוד ישראלים רבים שכבר התמקמו במדינות שונות בחו"ל חוזרים ארצה דווקא עכשיו, קהל גדול של ישראלים שמרגישים שמדינת ישראל לא מספקת את הביטחון הנדרש על מנת לחיות כאן בשלווה או לגדל כאן ילדים, מתקדמת לקראת מגורים בחו"ל או במילים אחרות – רילוקיישן.

אין ספק שרילוקיישן הוא תהליך מורכב, שבמהלכו יש צורך לדאוג למקורות הכנסה, להנזיל נכסים וכספים בארץ, לדאוג למסגרות לילדים, למקום מגורים וכמובן, למכור רכוש פרטי כגון בית, רהיטים ואיך לא גם את הרכב האישי.

רוצה לקנות או למכור רכב יד2?

מכירת רכב לפני רילוקיישן – לא האפשרות היחידה

איזה רכב יש לכם? אם מדובר ברכב ששוויו נמוך ומצבו המכאני טוב, תוכלו להשאיר אותו אצל קרובי משפחה או חברים, או להשאיר אותו בחניית הבית שלכם או של קרוב – כל זמן שמישהו ידאג להניע אותו פעם אחת בשבועיים שלושה, או אפילו לנסוע איתו מעט על מנת לשמור על מערכות הרכב במצב תקין. אם תבחרו "לאפסן" את הרכב ללא שימוש למשך תקופה ארוכה, תצטרכו לטפל בו לפני השימוש הבא, כולל החלפת מצבר, טיפול מקיף ואולי גם מבחן רישוי ("טסט").

אם הרכב שלכם הוא רכב בעל ערך רגשי רב, כמו למשל במקרה של רכב אספנות או רכב שאתם קשורים אליו מסיבות שונות, כדאי לדעת שתוכלו לקחת את הרכב שלכם איתכם. ניתן לייצא רכבים מהארץ אל מקום המגורים הבא שלכם, אולם מדובר בתהליך ארוך ולא זול הכולל שפע של בירוקרטיה הן בארץ המוצא והן בארץ היעד שלכם.

הרכב יגיע אל מדינת היעד באוניה כמובן – תהליך שעשוי לארוך חודשים. כדאי לשקול את התהליך הזה רק אם מדובר ברכב שמבחינתכם הוא באמת ללא תחליף. גם אם אתם בוחרים להשאיר את הרכב שלכם בארץ ולא למכור אותו – חשוב להקפיא או להעביר את ביטוח הרכב על שם מי שישתמש בו.

מה חשוב לזכור לפני מכירת הרכב שלכם ברילוקיישן?

ברוב המכריע של המקרים, כשאתם מתכננים רילוקיישן לתקופה של שנה ומעלה, הצעד הנכון מבחינה כלכלית יהיה למכור את הרכב שלכם. מכירת רכב לפני רילוקיישן היא כמובן זהה לכל תהליך אחר של מכירת רכב, וחשוב גם לבצע את העברת הבעלות על שם הרוכש בר המזל וגם כמובן להודיע לחברת הביטוח שהרכב כבר אינו בבעלותכם. כדאי לדעת כי כאשר אתם מבטלים ביטוח רכב קיים ולא מחליפים אותו בביטוח לרכב הבא שלכם, אתם זכאים להחזר כספים עבור שארית השנה מטעם חברת הביטוח.

מה עושים עם הלוואת המימון לרכב לפני מעבר לחו״ל?

לאחר מכירת הרכב, תוכלו לכסות את ההלוואה שנטלתם למימון רכישתו. אם אתם לא סוגרים את חשבון הבנק המקומי שלכם בישראל, תוכלו גם לשמור על ההלוואה קיימת, כמו גם על שאר ההלוואות אם יש לכם כאלה, ולהמשיך להעביר כספים לטובת כיסוי חובות אל החשבון המקומי גם כשאתם שוהים בחו"ל.

מה עושים לאחר הרילוקיישן?

תהליך המעבר ממדינה למדינה דורש ללא ספק הרבה יותר מאשר רק לטפל במכירת רכב לפני רילוקיישן. ביחד עם זאת, אם אין לכם בית למכור או להשכיר, הרכב שלכם הוא כנראה הנכס היקר ביותר שברשותכם והוא עשוי לאפשר לכם תוספת של עשרות אלפי שקלים שיעזרו להסתדר ללא ספק בחודשים הראשונים שלכם במדינה החדשה. בכל מדינה חדשה תוכלו לרכוש רכב שישמש אתכם שם, שימו לב שאתם מגיעים אל הבית החדש שלכם עם רישיון נהיגה בין לאומי. תוכלו גם לשכור רכב למספר ימים או לתקופה ארוכה יותר, על מנת לקבל החלטה איטית ושקולה יותר בנוגע לרכב הבא שלכם. קאר אקספרס אמנם לא יכולה לעזור לכם לאתר את הרכב הבא שלכם בחו"ל – אבל אנחנו בהחלט יכולים ונשמח לעזור לכם בתהליך המכירה של הרכב שלכם לפני רילוקיישן! פנו אלינו, ונחזור אליכם עם עוד פרטים.

מאמרים נוספים: