5 טיפים וכללים לנהיגה בטוחה בחורף

החורף הישראלי הוא קר ולפעמים גשום וסוער. נהיגה בחורף דורשת עירנות מוגברת והכנות מקדימות. כל הטיפים והכללים לנהיגה בטוחה בחורף במאמר הבא.
נהיגה בחורף

החורף הישראלי הוא קר ולפעמים גשום וסוער. נהיגה בטוחה בחורף תדרוש מכם גם הכנה של הרכב לימים הגשומים, וגם נהיגה אחרת, שמתאימה לתנאים בחורף: כביש רטוב, רוחות חזקות, ראות לקויה, וכדומה.
בשנה האחרונה בישראל 350 אנשים קיפחו את חייהם בלמעלה מ 300 תאונות דרכים קטלניות. תנאי הנהיגה בחורף מציבים אתגרים שאפשר, וחשוב להיערך אליהם, והנה כל המידע שאתם צריכים על מנת לוודא שאתם מקפידים על נהיגה בטוחה בחורף.

רגע לפני שמזג האוויר מתקרר: כך תכינו את הרכב לימים הקרים של השנה

ימות הסתיו, באזור ספטמבר או אוקטובר, הם הזמן האופטימאלי להכנת הרכב לחורף. כדאי להגיע לימות החורף עם רכב שכל המערכות שלו נבדקו: הדבר האחרון שאתם רוצים הוא נורית אזהרה שנדלקת כשבחוץ גשם זלעפות. לצד בדיקות שגרתיות של מערכות הרכב, הכנת הרכב לחורף כוללת דגשים ייחודיים שיש להעניק להם תשומת לב מיוחדת. הנה כמה טיפים להכנת הרכב שלכם לקראת נהיגה בחורף:

אורות: בימים סגריריים, הראות פחות טובה ועל פי חוק בישראל יש להדליק אורות בנסיעה בין עירונית גם בשעות היום מתחילת חודש נובמבר. זה הזמן לבדוק שכל האורות ברכב תקינים, כולל כמובן אורות ערפל.

צמיגים: הצמיגים מאפשרים יציבות ואחיזת כביש טובה, ובתנאי נהיגת חורף – זה הופך חשוב במיוחד. לכן, אם הצמיגים ברכב חדשים כדאי להתרגל ולמלא אוויר באופן קבוע. אם הצמיגים שחוקים – ימי הכנת הרכב לחורף הם ימים טובים לחדש את הצמיגים ברכב, ולא לשכוח שיש לחדש גם את הגלגל החמישי (הוא "הגלגל הרזרווי").

בלמים: על כביש רטוב, מרחק העצירה של הרכב עולה מפני שגם כשהגלגלים נעולים – הרכב נוטה להחליק. על כן, נהיגה בגשם היא איטית יותר ויש לשמור על מרחק בטיחות רב יותר. ביחד עם זאת, אתם רוצים להתחיל את עונת החורף עם בלמים תקינים, ואם יש מערכת ABS לבלימת חירום, כדאי לבחון אותה.

מגבים: לסיום, כדאי לעדכן לקראת החורף גם את מערכת המגבים ההכרחית לנהיגה בטוחה בגשם.

רוצה לקנות או למכור רכב יד2?

טיפים לנהיגה בטוחה בחורף

הכנת הרכב לחורף היא שלב ראשון ומתבקש לקראת נהיגה בטוחה בחורף, אולם גם הרגלי הנהיגה שלכם בימים הקרים והגשומים של חודשי החורף עשויה להשתנות, על מנת להבטיח, שתחזרו הביתה בשלום. קבלו חמישה טיפים לנהיגה בטוחה בחורף:

#1 שמירת מרחק – אם בימים בהירים ובעלי מזג אוויר נוח אנחנו מכירים את כלל האצבע לשמירה על מרחק בטוח, שהוא שתי שניות – בחורף מרחק הבלימה גדל, הראות מוגבלת, אנחנו נדרשים ליותר זמן תגובה והרכב צריך זמן עצירה ממושך יותר. לכן, בימים הקרים, כשגשום וכשהראות מוגבלת – שמרו על מרחק מתאים מכל גורם שלפניכם. סעו לאט במיוחד בסביבה עירונית ובוודאי בקרבת מעברי חציה או מוסדות לימוד.

#2 הדלקת אורות בחורף – לפי החוק בישראל, הדלקת אורות בחורף היא חובה בכל שעות היום (והלילה, כמובן) בכבישים בין עירוניים מתחילת נובמבר ועד סוף מרץ. מומלץ להקפיד על הדלקת אורות נסיעה גם בכבישים עירוניים, בפרט בימים של ראות לקויה, בשל גשם או ערפל. חשוב לדעת: בתנאי ערפל, הבחירה הבטיחותית היא בפירוש לא הדלקת אורות גבוהים, אלא הדלקת אורות ערפל. דעו איך מדליקים אורות ערפל ברכב שלכם בחורף, והקפידו על אורות אלה במצב של ראות לקויה.

#3 התאמת סגנון הנסיעה למצב בכביש – בחורף, ההמלצה היא לנסוע קצת יותר לאט. קצב ההתקדמות האיטי יאפשר זמן תגובה ארוך יותר במקרה של הפתעות בכביש, עניין שעשוי בהחלט להציל חיים. בנוסף, מומלץ לשקול פעמיים כל בחירה לעקוף ולבצע עקיפות בטוחות ואיטיות, תוך איתות מתאים ושמירה על מרחק.

#4 חימום מושכל של הרכב – כשקר בחוץ, החימום ברכב הופך את תא הנוסעים לנעים, אבל גם גורם להצטברות של אדים על החלק הפנימי של שמשת הרכב ולפגיעה בראות החוצה. לכן, כדאי לחמם את הרכב במידה ולהשאיר חלון פתוח מעט לכניסה של אוויר קריר מבחוץ.

#5 דחיית נסיעות לא הכרחיות – אם מזג האוויר בחוץ סוער, הרשו לעצמכם להישאר בבית. גם כשהרכב שלכם מוכן לנהיגה בחורף, היציאה מן הבית במזג אוויר סוער, ובפרט הנהיגה בכבישים כשגשום, קר והראות לקויה, היא מסוכנת. אם אפשר – מוטב לחכות שהגשם יחלוף והכביש יתייבש, ורק אז לצאת לנסיעה המתוכננת בבטחה.

כדאי לוודא שאתם נוהגים ברכב בטיחותי ואמין

נהיגה בחורף מציבה בפני כל נהג אתגרים ייחודיים, הקשורים לראות, למצב הכביש, לזמני התגובה ולערנות הנהג. על מנת להגדיל את הסיכוי שהחורף הזה הנסיעות שלכם יסתיימו בשלום, כדאי להתחיל את החורף עם רכב אמין, מתוחזק, חדיש, ובטיחותי. בקאר אקספרס תמצאו מגוון נרחב של רכבים בהתאמה אישית ועם ליווי מקצועי של סוחרי רכב שיגיעו עד אליכם. פנו אלינו – ונשמח ללוות אתכם אל הרכב שלכם לחורף הבא!

מאמרים נוספים: